Nevenactiviteiten

Open Dagen; Ieder jaar wordt het hobbyseizoen geopend met twee zogenaamde “Open Dagen”. Tijdens deze Open Dagen wordt ouders en kinderen de gelegenheid geboden de lokaliteiten te bezichtigen, kennis te maken met de technieken en mogelijkheden van de HobbyClub.
Van het laatst gehouden kamp is er een film te zien en nieuwe leden kunnen zich tijdens deze dagen aanmelden. De Open dagen worden gehouden op de eerste zondag en maandag na begin van de basisscholen.

Oud-papier; Reeds bijna veertig jaar haalt de Stichting HobbyClub Braakhuizen Noord oud papier op in de wijk de Coevering. In samenwerking met een transporteur haalt de leiding op toerbeurt het oud papier op. De opbrengst van deze actie wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe technieken, machines en gereedschappen. Er wordt op elke eerste dinsdag van de maand oud-papier opgehaald.

St. Nicolaas; Elk jaar wordt er een St. Nicolaasavond voor de kinderen georganiseerd.
De leden worden dan, naar leeftijd, in twee groepen verdeeld. De zgn. jongeren, waar de Sint altijd een bezoek aan brengt en de ouderen, waarvoor iets leuks georganiseerd wordt. De St. Nicolaasavonden worden gehouden op de woensdag en donderdag voor surprise-avond en duren van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Kennismakingsweken; Om niet leden kennis te laten maken met de Hobbyclub wordt jaarlijks een kennismakingsweek georganiseerd. Vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, etc. mogen op deze manier een keer een avond vrijblijvend gratis knutselen.

Weekendkamp; Ter afsluiting van het seizoen wordt er in juni een weekendkamp georganiseerd. De organisatie van deze activiteit start in januari met inschrijven.
In mei volgt dan nog verdere informatie over het kamp.
De hobbykampen worden te allen tijde in goed geoutilleerde lokaliteiten gehouden en staan altijd in het teken van sport, spel en samenzijn.
De huidige bijdrage voor het kamp bedraagt Eur. 35,- per persoon.

Jan Kornilov, de winnaar van het hobbykamp 2013, samen met de nr's 2 en 3 Lara van den Heuvel en Julia Vernhout.