Nevenactiviteiten Stichting Hobbyclub Braakhuizen Noord

Open Dagen

Ieder jaar wordt het hobbyseizoen geopend met twee zogenaamde “Open Dagen”. Tijdens deze Open Dagen wordt ouders en kinderen de gelegenheid geboden de lokaliteiten te bezichtigen, kennis te maken met de technieken en de mogelijkheden van de HobbyClub.
Van het recent gehouden kamp is er een film te zien en nieuwe leden kunnen zich tijdens deze dagen aanmelden. De Open Dagen worden gehouden op de eerste maandag en dinsdag na begin van de basisscholen.

Oud-papier

Reeds tientallen jaren haalt de Stichting HobbyClub Braakhuizen Noord oud papier op in de wijk de Coevering. In samenwerking met een transporteur haalt de leiding op toerbeurt het oud papier op. De opbrengst van deze actie wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe technieken, machines en gereedschappen. Er wordt om de vier weken op dinsdagavond vanaf 18.30 uur oud-papier opgehaald.

Worstenbroodactie

Sinds 2007 organiseert de Stichting HobbyClub Braakhuizen Noord een worstenbroodactie. In de maand november/december probeert de HobbyClub zakjes worstenbroodjes te verkopen. Dit wordt gedaan door de leiding en leden van de vereniging. Door het inkoopvoordeel dat de HobbyClub krijgt door een groot aantal worstenbroodjes bij een “Warme Bakker” in te kopen, levert deze actie een mooie opbrengt op voor de aanschaf van nieuwe technieken, machines en gereedschappen. De verkoopprijs is gelijk of iets lager dan dat men betaalt bij een “Warme Bakker”.

Sjors Creatief

In oktober en november/december kunnen alle basisschoolleerlingen uit Geldrop-Mierlo deelnemen aan een hobby clinic in het kader van het Sjors Creatief project.

St. Nicolaas

Elk jaar wordt er een St. Nicolaasavond voor de kinderen georganiseerd. De leden worden dan, naar leeftijd, in twee groepen verdeeld. De zgn. jongeren, waar de Sint altijd een bezoek aan brengt en de ouderen, waarvoor iets leuks georganiseerd wordt. De St. Nicolaasavonden worden gehouden op de woensdag en donderdag voor surprise-avond en duren van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Kennismakingsweken

Om niet leden kennis te laten maken met de Hobbyclub wordt jaarlijks een kennismakingsweek georganiseerd. Vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, etc. mogen op deze manier een keer een avond vrijblijvend gratis knutselen en kennis maken met onze vereniging.

Weekendkamp

Ter afsluiting van het seizoen wordt er in juni een weekendkamp georganiseerd. De organisatie van deze activiteit start in januari met de mogelijkheid zich voor het kamp aan te melden.
 In mei volgt dan nog verdere informatie over het kamp. De hobbykampen worden te allen tijde in goed uitgeruste lokaliteiten gehouden en staan altijd in het teken van sport, spel en samenzijn.
 De huidige bijdrage voor het kamp bedraagt € 35,00 per persoon